Automasajul: gestul care ameliorează

De câteva ori pe zi, fără să conștientizăm, ne automasăm în mod natural.

Automasaj

UN GEST NATURAL

 

Fără să ne dăm seama, fiecare dintre noi practică instinctiv automasajul: de exemplu, atunci când exercităm o presiune ușoară asupra tâmplelor pentru a scăpa de tensiune, când ne frecăm mâinile pentru a ne stimula energia înainte de a începe o activitate sau când frecăm o zonă dureroasă după un impact.

 

 

 

 

UN GEST PENTRU TOATĂ LUMEA, CARE POATE FI FĂCUT ORIUNDE


Un efort neobișnuit, o postură greșită, o activitate susținută, o zi stresantă...

Tensiunile apar la fiecare dintre noi. Automasajul este o soluție pentru a calma zonele tensionate într-un mod simplu și natural. Poate fi efectuat pe diferite părți ale corpului, cu excepția unei zone a spatelui care este mai greu de atins.

Este accesibil tuturor (nu este nevoie de ajutor!), la orice vârstă și majoritatea acțiunilor sunt suficient de discrete pentru a fi practicate oriunde: la birou, la plimbare, în transportul în comun etc.
 

Automasaf
Automasaj

UN GEST LINIȘTITOR

În timpul automasajului, presiunea delicată a degetelor sau a unei bile de masaj ajută la ameliorarea tensiunii acumulate.

Această practică este similară cu tehnicile de masaj folosite în medicina tradițională chineză. Ajută la calmarea într-un mod natural și simplu a zonelor tensionate ale corpului.

În general, automasajul ajută la ameliorarea stresului prin destindere și relaxare. Ameliorează de asemenea tensiunile fizice legate de activitățile noastre zilnice, dar și starea psihică.

 

Telemunca

Telemunca: cum să adoptăm poziția potrivită pentru a limita tensiunile musculare?

Adesea, telemunca are ca rezultat improvizarea biroului acasă.

Aflați mai multe
Tensiuni cotidiene

Tensiuni musculare cotidiene

Corpul nostru este solicitat pe parcursul întregii zile.

Aflați mai multe